Hautajaiskukat

Hautajaiskukat

Surun keskellä kukat ovat viimeinen kunnianosoitus ja tervehdys vainajalle. Surusidonnan erikoisliike Linja-Kukka toimittaa kauniit kukat ja kukkalaitteet siunaus- sekä muistotilaisuuteen. Löydät erilaisia kukka-asetelmia sivujemme suunnittele-osiosta sekä Linja-Kukan kotisivuilta.

Minkälaisen kukan valitsen?

Hautajaiskukan valintaan vaikuttaa antajan suhde vainajaan. Perinteisesti lähiomaiset muistavat omaistaan kukilla, joita kutsutaan surulaitteiksi, kukkavihkoiksi, surukimpuiksi tai kukkasydämiksi. Lisäksi omaiset hankkivat arkunpäälle ennen siunaustilaisuuden alkua laitettavan nk. arkunkoristeen. Mikäli muistotilaisuuteen halutaan koristeeksi kukkia, hankkivat lähiomaiset yleensä myös ne.

Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa ja myötäelää omaisten surussa, kun tieto läheisen tai ystävän poismenosta tulee tiedoksi. Hautakimppu on hautalaitetta hieman pienempi kimpun muotoon sidottu surulaite. Hautakimppu on sopiva valinta silloin kun vainaja ei ole lähiomainen.

Perinteisessä arkkuhautauksessa kukat haetaan siunaustilaisuuden päätteeksi arkun luota pois ja ne viedään hautapaikalle. Arkun laskemisen jälkeen kukat asetetaan hautakummun päälle.

Tuhkahautausten määrän kasvaessa, uudeksi perinteeksi on muodostunut, että siunaustilaisuuden jälkeen kukat noudetaan arkulta ja voidaan halutessa käydä laskemassa tulevalle hautapaikalle, jonne uurna toimitetaan myöhemmin. Omaisten on hyvä keskustella paikallisesta käytännöstä papin kanssa ennen siunaustilaisuutta.

Hautajaiskukat

Olipa kyseessä arkunkoristeen tai surulaitteen valinta, henkilökuntamme auttaa mielellään sopivan hautajaiskukan valinnassa. Valikoimista löytyy perinteisiä ja moderneja malleja, myös yksilöllisen kukka-asetelman suunnittelu onnistuu.
Yhteistyökumppanimme Linja-Kukan ammattitaitoiset floristit auttavat myös mielellään kukka-asetelmien suunnittelussa sekä valinnassa.