Arkut ja uurnat

Arkut ja uurnat

Arkku ja uurna ovat vainajan viimeinen vaate ja leposija ja siksi tärkeä osa hautajaisia. Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, sillä se suojaa vainajaa kuljetuksessa. Arkun ja uurnan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Useimmat pyrkivät valitsemaan sellaisen arkun ja uurnan, jotka olisivat olleet vainajan mielestä kauniita.
Tuotteiden valinta onnistuu helposti myös siten, että poikkeat liikkeeseemme niin neuvomme  sinua paikanpäällä henkilökohtaisesti.

Arkut

Valtaosa arkkumalleistamme on valmistettu käsityönä Suomessa. Kauttamme saa kotimaisen arkunvalmistajan SHT-tukun tuotteita.

Mallistomme kaikki arkut soveltuvat sekä tuhkaukseen että arkkuhautaukseen. Arkut ovat puisia tai kangasverhoiltuja. Tuhkauksessa puuarkku on ekologisin vaihtoehto. Löydät kaikki arkkumallimme verkkosivujen suunnittele-osiosta. Valinnan helpottamiseksi arkut on ryhmitelty kangasverhoiltuihin ja puupintaisiin arkkuihin.

Uurnat

Mikäli valitsette tuhkauksen, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Kuten arkuissa myös uurnissa näkyy huolellinen kotimainen käsityö. Uurnat valmistetaan pääsääntöisesti puusta, mutta muitakin materiaaleja käytetään paljon. Valikoimastamme löytyy puisten uurnien lisäksi kangasverhoiltuja-, keraamisia-, alumiinisia- ja komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia.

Tuhkan sirottelu vainajan valitsemaan paikkaan tai uurnan merihautaus ovat yleistyneet viime vuosina. Autamme mielellämme myös tässä asiassa.